¡Bienvenidos a España!

Vi lämnade La Rochelle vid 8 onsdag morgon för att styra mot Gijon, en tripp på ca 250 distans. Några av er var med när vi sände live, La Rochelle är verkligen en pärla!

Vind från NO 8-10 m/s och sjöhävningen var ca 2 meter snett från sidan så vi rullade en hel del från sida till sida. Å andra sidan så kanske Biscaya inte blir så mycket lugnare. Vi spirade focken och fick en härlig wing-on-wing segling, men till kvällen tog vi ned storen och seglade endast på focken, lugnast så. Ingen av oss är nån’ större anhängare till nattsegling men denna typ av icke-kustnära segling helt OK då vi slapp fiskebåtar och fiskeredskap och kunde fokusera på att inte trilla ur bingen när tillfälle gavs att sova 🙂

Vi hissade aldrig storseglet igen eftersom vi tuffade på bra ändå och ett drygt dygn efter avfärd tog vi beslutet att rulla in focken lite för att sänka farten ytterligare. Vi ville inte anlända till Gijon i mörker och så här års har vi bara ljust 8.30 – 18.00 så inte många ljusa timmar att leka med. Vinden lade sig framåt natten men vi fick ändå rulla in focken lite till och seglade på en ”näsduk” resten av resan. Det funkade bra eftersom sjön lade sig rejält när vinden gick ned och djupet ökade till hisnande 4000 meter. Vi går i 3-timmars skift från 18.00 – 09.00 och till skillnad från föregående natts torktumling så sov vi båda bra.

Vid soluppgång visade Gijon sig från sin finaste sida, himlen liksom skrek ”Bienveidos a España”. När det ljusnat helt blinkade vi både en och två gånger, vi som trodde vi seglat söderut… det såg mer ut som om vi skulle angöra en norsk hamn, bergstopparna snötäckta!

Inga valar tyvärr och endast två delfiner som kom och sade hej en snabbis. Imorse hörde vi dock konstiga ljud när vi gick ned i båten, det var delfiner som ”pratade” med varandra, har vi aldrig hört förut i båten. Tyvärr var det becksvart ute så vi kunde inte spana efter dem.

Det mesta är stängt i Spanien, tydligen helgdag såväl fredag som måndag så vi skall ta beslut imorgon om vi åker hem till Sverige på redan måndag eller tisdag.

Trevlig helg alla ❤

3 tankar på “¡Bienvenidos a España!

  1. Håkan

    Äntligen välkomna till Spanien synd att ni är för långt bort annars hade ni kunnat komma över i kväll
    Maud&Håkan och Nasrin

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s