Sol, vänner och golf

Nu har det gått två veckor sedan vi rundade Iberiska halvöns sydvästra hörn. Vi gick från Cascais strax efter lunch för att tajma så att de sista 30 distanserna, när vi skulle gå i grundare ”fisknätsvatten” kunde göras i dagsljus. Vår planering kunde inte varit mer perfekt, när det ljusnade var vi 10 distans SV om Portugals SV spets. Enda problemet var att det var tät dimma, tji fick vi… 


Vi fortsatte därför längs 700 m kurvan, försiktiga generaler som vi är, det lättar väl snart eller hur? Ha! När vi i princip var rakt söder om Lagos så beslutade vi oss för att gå in mot Lagos, dimman till och från lika tät som för 2 timmar sedan. Jessica satt i fören och spanade och ca 4 distans från Lagos så lättade äntligen dimman. Ni kanske tycker att vi hakar upp oss på dessa fisknät men vi vill verkligen undvika att få ett nät fast under kölen eller ännu värre i propellern. Det råder verkligen fisknätsanarki i såväl Spanien som Portugal, och vi har hört många historier om hur fel det kan bli så vi gör vårt bästa i att undvika dem och om det tar några extra timmar för att vi går långt ut från kusten, vad gör väl det?

Vacker dimbåge


Förresten vet ni vad vi såg på väg från Cascais? Jo delfiner, denna gång fångade med GoPron, här ett smakprov 🙂


Lagos är en bra marina men wi-fi suger BIG TIME, nu är det sagt så inget mer tjat om det. Vilken tur att våra goda vänner Michael och Birgitta Billstöm bor ett stenkast från vår brygga. I ”Casa Billström” laddade vi serier, podar, magarna med gott vin och god mat och inte minst så spelade vi Mexican Train!
Vi fick även besök av Fredrik Warnerfeldt som hade den goda smaken att fylla 40 under vistelsen. Vi fick därmed tillfälle att hissa stor flaggning dagen till ära.

Stor flaggning


Kusten som omger Lagos är verkligen spektakulär och vacker, Meia Praia öster om inloppet och klipporna vid Ponta da Piedade och Praia do Camilo till väster. Fredrik W provade att flyga drönaren men måsarna var mycket aggressiva så better safe than sorry, det blev inte några spektakulära drone-shots.

Meia Praia
Praia do Camilo
Lagos inlopp, lite rufft väder den 6e februari


Vi hann även med en runda golf på Palmares, Billströms hemmabana. Vi bjöd väl inte på nåt skönspel och artiga som vi är lät vi Micke vinna. 

Alvor i fjärran


En dag fick vi finbesök av Yvonne och Lasse Lundberg, de bor numera i Tavira. Yvonne och Fredrik, Langels alltså, så ni inte blir förvirrade av alla Fredrikar… har jobbat ihop på Handelsbanken och de är ”gamla” seglare. De ägde senast en fantastisk båt S/Y Swedish Caprice, en 79 fots skönhet som vi haft förmånen att segla med vid några tillfällen. De är dock numera landkrabbor men Lasse klappade lite extra på Hatomi, i smyg när han trodde att vi inte såg…
En vecka går fort och Fredriks näst sista dag drog vi ut på en liten dagsegling, inte mycket vind men på hemvägen fick vi lufta gennakern och Fredrik fångade färden in i marinan, tur man har ”ungdomar” ombord ibland…


Fredriks sista dag bjöd Micke och Birgitta på sightseeing by car, vi avverkade bland annat Monchique, Algarves högsta punkt (902 m) och avslutade med mysig lunch i Ferragudo. På kvällen åkte vi till Portimao och åt middag hos en annan god vän, Joakim Flodin aka Jocke Gråben, som ”säsongar” som golfbum 😉 I onsdags vinkade vi hejdå till Fredrik och förberedde den stora seglatsen från Lagos till Portimao, hela 8 distans skulle avverkas… Tack Lagos för härliga dagar, vi ses åter i mitten av april då vi skall på 60-års fest hos Micke och Birgitta samt sedan ta upp Hatomi för förvaring över sommaren. 
Vi  gjorde rätt för oss i marinan, betalade räkningen och hann knappt hänga upp gennakern förrän vi nödgades ta ned den, den går ju så himla snabbt vår båt 😉 Portimao välkomnade oss i strålande solsken och godkänd wifi, ordningen återställd!

Se så glad han är…


Portimao har bjudit på strålande väder, stundtals strålande golf YEAH! och roligt umgänge med Jocke. Två rundor på Vale do Pinta och en på Gramacho, verkligen fina banor! Nu säger vi farväl till Portugal och beger oss till El Rompido vid spanska gränsen för några dagars golf. Därefter är planen att gå till Gibraltar och sedan sannolikt lägga båten i Estepona nån vecka för att besöka Jessicas föräldrar som bor strax norr om Benahavis och där vi skall njuta av La Zagaletas två banor. 
Som ni förstår har vi äntligen kommit till sol och värme, vi vet att det varit stormigt till och från de senaste veckorna. ZHEN HUA 33 som har den värdefulla lasten Slussens guldbro ligger fortfarande för ankar 20 distans söder om Malaga och inväntar lugnare väder över Biscaya, var det nån som sa väderfönster?

5 tankar på “Sol, vänner och golf

 1. Lundbetg

  Så trevligt att träffa er och er fina båt😉 nu har ni ju kommit till fina vädret vilket ni är värda och njut framöver med fortsatt segling🌺kramar😎

  Gilla

  Svara
 2. ullalangels

  Härligt höra från er igen. Känner glädje i hjärtat att allt gått väl att solen lyser att vänner är nära att Fredrik E fick bli furad. Ja att allt verkar gott helt enkelt. 🤗♥️👍😘❤️ // Ulla

  Gilla

  Svara
 3. Isabel Hermansson

  hej på er! Låter som att ni har det toppen med en lagom dos egentid och socialt liv.
  Ni kanske springer på Johan o Oskar i Spanien😊 de ska också hälsa på i Benahavis.
  Hälsa Micke o Birgitta från oss.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s