Tur att vi karantränat…

Nu är det över tre veckor sedan vi skrev något, ni har dock fått några få livstecken då Fredrik livesände från Gibraltar (Facebookgruppen Hatomi) och ett suktande ankringsklipp från Spaniens sydöstra spets. För tre veckor sedan undrade vi över Guldbrons fram”fart” och nu ligger den förtöjd vid Slussen.
I skrivande stund, och säkert några veckor till, ligger vi i Botafoc Marina på Ibiza. Spaniens regering har utfärdat undantagstillstånd och vi gör vårt bästa i att tolka hur det påverkar oss. I korthet så får vi endast lämna båten för att handla mat annars skall vi hålla oss på båten. Vi vågar nog inte ge oss av för att gå till annan marina då vi inte vet om vi kommer att släppas in. Ett danskt par kom in till Botafoc igår em, de hade blivit nekade i två marinor innan dess på Ibiza men i vår marina svarade man inte så de lade till 🙂 Ett annat par lade sig på svaj i en vik nära Alicante, tog jollen in till strand för att gå och handla men möttes av polisen … och fick inte gå iland. När det lugnar sig lite får säkert de som ligger på svaj komma iland för att t ex handla men så här i början är det stor osäkerhet i vad som gäller. I länkad artikel finns mer information för den intresserade.


https://english.elpais.com/society/2020-03-15/spains-state-of-alarm-the-key-measures-that-are-now-in-place.html


Det går ingen nöd på oss även om det givetvis är en tråkig situation, risken är väl att det inte bara blir 15 dagar med restriktioner. Vi är ju nästan proffs på att kura i båt och bli inblåsta, vi är ”toppkarantränade” och nu är ju dessutom vädret fint 🙂 I Botafoc, akter om oss, ligger en till svensk båt med hemmahamn, just det, Vaxholm 🙂 Det är familjen Granath (Roger, Mimmi, Max och Ted) på Out. Kul att ha en annan familj att prata och umgås med.


I veckan kommer några blogginlägg där vi kommer att berätta om vad vi haft för oss efter det att vi lämnade Mazagón.


Till dess! Sköt om er därhemma ❤

1 tanke på “Tur att vi karantränat…

  1. Johanna

    Skönt att ni redan är quarantränade. Här borta i DjuÄssÄndÄj kan vi fortfarande ta oss till Starbucks. Bibblan stänger dock pa mandag och skolorna stangde i fredags men bara Starbucks och Walmart är oppna sa lär landet gå runt.

    Kram!!!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s