En doft av ny_ _ _ _ gräs

I tisdags morse lättade Spanien på sina regler lite och en hel del har återvänt till sina jobb.  En ny doft lägger sig (på vissa platser) i marinan, doften av gräs, inte nyklippt utan nyrökt. Det är kanske så man skall börja dagen så den olagliga dagliga promenaden blir lätt skön med gung i benen, vad vet jag…

Vi har nu varit i Ibiza eller Eivissa, som man säger lokalt, över fem veckor, inte klokt vad tiden går fort ändå! Vi tycker ju att vi har det ganska tråkigt men… så kollar vi på bilder och videor från den gångna veckan eller två och då verkar vi ju ha jätteroligt 🙂 Ömsom vin ömsom vatten fast mest _ _ _  (fill in the blanks…)

Vi lever i vår lilla bubbla med vår nya familj Grönkvist Granath och vår extended family Lone & Johnny samt Pablo och Yani. Vi har ju en till dansk familj här i marinan, Sofie, Daniel och deras son Vito 1,5 år. De håller sig dock mest för sig själva, varför? Jo, Sofies bror bor på Ibiza, hans fru har sänkt immunförsvar så de vill med gott samvete kunna säga att de varit isolerade när de äntligen får träffas igen i … maj??? Nåväl, vi utbyter några ord dagligen, ler och vinkar till deras bedåååååårande söta son dagligen när vi möts på kajen.

Daniel, Vito och Sofie

Vi går ca 5 ggr i veckan till affären och handlar annars rör vi oss inom 300 m gångavstånd eller 50 m jollevägen. Vi frekventerar Trattoria del Mar aka ”Coronabaren” för diverse nedladdning och uppdatering mot weben.

Även om vi trivs på vår båt, Fredrik och jag, så saknar vi lite liv och rörelse, barn och båt det hör ju liksom ihop. Vilken tur att vi har fina teckningar från kusinbarn att vila ögonen på och inte minst att vi får fina badbesök av Max och Ted ❤ Vi har även lånat ut vår båtmansstol till dem så nu är de snart experter på att svinga sig från för till akter med eller utan snurr 🙂 Vi har oxå lärt oss lite trix från Maud & Håkan (Jessicas föräldrar) och har glass i frysen, då kommer gärna småpojkar (småflickor i deras fall…) på besök ❤

Mica aka Jane Bond juli 2012 ❤

Det känns på samma gång lite konstigt, vi befinner oss i ett av de, av Covid-19, värst drabbade länderna men det har i jämförelse ändå känts ganska lugnt. När vi går och handlar, inga köer i butiken, varor finns i överskott, folk är vänliga och nickar och ler mot varandra. Vi visar hänsynsfullt avstånd men allt går lugnt och värdigt till, visst måste vi oxå sätta på oss handskar i affären men det råder ett lugn och det känns ändå vänligt. Polisen kollar oss titt som tätt när vi går till och från affären, endast en gång har vi (läs Jessica) blivit bemötta med misstänksamhet och hård dialog. När vi läser hur det är på fastlandet samt många andra länder så verkar vi vara förskonade från det värsta. Pitiusiska öarna har  endast haft ett fåtal nya fall den senaste veckan, dödstalet är lågt, beläggningen på sjukhuset är låg, det är nog detta som bidrar till den lugna stämningen.

Påsken har kommit och gått, vad vi gjorde? Jo i avsaknad av kryddpeppar aka Allspice aka Pimienta de Jamaica så fick det bli andra ”inläggningar”. Vi firade påsk med Mimmi, Roger, Max och Ted, vi kör ju vegetariskt men det fanns även lax och köttbullar på påskbordet. Ååååh så härligt att ha en familj att fira och umgås med ❤ och… så gott vi åt!!!

Mumsigt påskbord !
Oooops , någon råkade kliva i citronpajen…

Lite senare i veckan var det dags för veckans viktigaste händelse på Ibiza (sorry Micke) Max 12 år!!! I dessa Coronatider med urusel postgång så kopplade Mimmi in det tunga artilleriet. De är ju företagare och i stort behov av en ny iPad! Mimmi hittade en butik i byn som säljer till ”företagare”, hon fick hämta och betala i dörren. Max superglad 🙂 Out bjöd in till tårta och firande, Max fick hyllningssång på spanska, svenska och danska, inte dåligt !

Födelsedagskillen ❤

Stor flaggning till Max och Mickes ära!!!

Våra grannar Pablo och Yani som träffades i januari lever nu i karantän på LoveLove (fö en ”ökänd” partybåt på Ibiza INNAN Pablo köpte den förra året…) Vilken tur att de trivs och har det mysigt ihop.

Yani har jobbat mycket med marknadsföring och utomhusaktiviteter tidigare så hon gör ett bra jobb med nytt Instakonto @lovelove.ibiza Pablo har inte så mycket jobb just nu pga … ni vet vad… så han uppgraderar båten och ”försöker” fixa jollemotorn… Vi har invigt dem i en svensk klassiker 🙂 

Max o Ted fick rycka ut när motorn lade av …

Pablo fortsätter med sitt fiske och diverse munsbitar flyter förbi vår båt…

Vi har fått nya kompisar som vi ger lite godsaker då och då men de får gå en tuff match med fiskarna varje gång 🙂

I veckan har vi umgåtts via FaceTime med Jeanette o Fredrik, barnen, Ullis o Hugo, våra föräldrar och Micke o Birgitta, vi fick bara M&B på bild. Lustigt sätt att umgås men det funkar ju eller hur?

De kom visst på sniskan…

På tal om Micke så fyllde han ju 60 år i onsdags, vi skulle ha varit i Lagos på värsta partyt (idag lördag) men fick nöja oss med stor flaggning i Mickes (och Max) ära. Vi litar på att det blir en hejdundrandefest för både Micke och Birgitta 2021 istället ❤

Hit gick allt bra men så strulade wi-fi…

Fredag… Nu är klockan snart 17:30 och vi skall dricka en GT med Mimmi och Roger, sedan blir det Lantzkampen på radion och Bäst i Test på ”TV:n” (jag har laddat ned…)

Lördag aka realtid… Nu är klockan snart 17.00 och vi skall dricka en GT 🙂 Dagen började med frukost och Ring så Spelar Vi, därefter Melodikrysset och lite motion, lunch, handling, DN korsord, kaffe och snart drink före maten, det är ju helg! Nyss hade vi värsta ovädret med regn och åska men så här fint är det när solen går ned ❤

Hoppas att ni alla har en härlig helg ❤

PS Delfinerna lämnar oss inte ifred ❤

1 tanke på “En doft av ny_ _ _ _ gräs

  1. ullalangels

    Älskar att läsa om ert innehållsrika liv on board. Händer ju en hel del. Väderomslag, födelsedagstårta, handling, kryss mm mm. Liknar mitt liv ganska mycket. Hoppas ändå ni snart kan avsegla åt endera hållet, in eller ut ur Medelhavet. Sköt om er!! Kram 🤗

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s