Mot fastlandet dag 3

Klockan är halv två på måndag eftermiddag, Fredrik har gått och lagt sig för att vila en stund och missade precis dagens första delfinbesök. Det är ganska stökig sjö så jag gick inte fram till fören för att njuta av deras lek.

Det senaste dygnet har det blåst starka ostliga vindar genom Gibraltar sund så gissningsvis är det dessa vågor som stökar till det. Vi har nämligen vinden in från väst och vindvågorna möter stora rullande vågor från ost så det står härliga till. Det blåser 8 – 9 m/s och vi har två reg i storen samt focken uppe, Hatomi tuffar stadigt på och vi hoppas att vinden håller i sig. Vi följer i huvudsak 4 olika prognosmodeller genom appen PredictWind, när vi är off-store använder vi PredictWind Offshore. Modellerna heter GFS, ECMWF, PWG och PWE. Dagens prognoser visar lite olika huruvida när vinden minskar för att sedan dö ut i omgångar så det är svårt att sia om när vi är framme i Lagos.

I skrivande stund befinner vi oss rakt västerut från Rabat, ca 179 distans, position 34° 15.7979′ N, 10° 19.9158′ W. Vi har 188 distans kvar att segla och det kan ta allt från 27 till 31 timmar, vi kommer mest sannolikt inte att hinna gå in i Lagos innan 15.48 tisdag em så vi får vänta in nästa högvattenfönster (högvatten +/-2 timmar) (dagtid) på onsdag 12.30 – 16.30.

Ni kommer kanske igår s/y Victoria som rammades av en Policia Maritim rib-båt i Sines? På onsdag kommer Victorias ägare Inga-Lill och Ralf Lindahl till Lagos. De har varit hemma i Sverige och passat på att jobba medan Victoria repareras samt väntat in våren. Det skall bli mycket roligt att träffas igen, de säger sig ha legat i Mexican Train hårdträning hela vintern så de har lovar att ge oss en match 🙂

Våra vänner Lena och Fredrik på SY Capella gav sig av från Arrecife i söndags morse och siktar på A Coruna (Spaniens nordvästra hörn). De kommer att gå en mer västlig kurs än oss och räknar med ca 7-8 dagar, skall bli spännande att följa dem 🙂

Jessicas syster Jeanette och man Fredrik (ständigt dessa Fredrik…. ❤ ) skall idag äntligen gå till Skottland. De har ju väntat ut vintern i södra England samt varit åter i Treguier, Frankrike, för några garantijobb på sin nya båt, en Boreal 55 AC.

Livet flyter på ombord, vi vilar/sover, äter lyssnar på böcker och poddar. Man kan ha det sämre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s