Mot fastlandet dag 2

I skrivande stund har vi varit på väg i 32 timmar och har tillryggalagt 212 distans av 550 totalt. Vi började ju för motor några timmar innan vi hissade på och stöttade med motorn pga dåligt med vind fram till 20.00. Vi fick besök av delfiner såväl som sköldpaddor.

Det gick undan inatt och vi tog ned storen vid 03.00, då upptäckte vi att vi hade en fripassagerare ombord, en duva som tog skydd bakom jollen som ligger buntad på däck.

Vi har gått 3 timmars pass om varannat och Jessica tog Postafen från början och har inte känt av den minsta sjösjuka. En fördel med pillren är att man oftast blir lite dåsig och det betyder iaf för Jess att hon sover OK 🙂

Vi gick från Arrecife samtidigt som goda vänner, Ron och Connie på Touchdown. De har en Hanse 545 och har pushat lite hårdare än oss. Vi bryr oss inte om att pusha max eftersom prognosen visar att vinden kommer att dö ut och vi kommer att få gå en hel del för motor. Det blir på håret att vi hinner till Lagos i tid på tisdag för att matcha högvatten +/- 2 tim ens om vi maxar, så vi kommer nog att få gå till Portimao och lägga oss 1/2 dygn och vänta in tidvattnet.

I Lagos inlopp finns det finns det en stor sandbank som har förflyttat sig och som gör det trixigt spec för djupgående båtar att ta sig in.

Position kl 15:30
32° 04.2974′ N, 11° 38.6729′ W

Allt väl ombord

2 tankar på “Mot fastlandet dag 2

 1. ullalangels

  Så härligt kul att följa er. Längtar efter att ni är hemma med båt och allt. Ta vara på dagen och varandra. Kram

  Gilla

  Svara
 2. Håkan Hermansson

  Hej Jessica & Fredrik,

  Vill bara meddela att vi håller koll på er , gissar att ni är framme i Lagos under tisdagen

  Kram tiller båda

  M-H-N

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s